Meditatie
DE    REGENBOOG

 

Stel je eens voor dat je heerlijk over een grasveld loopt, lekker op blote voeten tussen de madeliefjes.
Het kietelt zacht tussen je tenen. Je hoort een paar vogeltjes  fluiten en het is heerlijk rustig.
De vogels zingen alsof ze al hun blijdschap in dat mooie riedeltje leggen.
Je loopt rustig verder en stapt door een mooie poort.
Verderop kabbelt een watertje vrolijk over wat links en rechts neergelegde keien door zijn bedding.
Hoor je hoe het water zachtjes kabbelt? Je loopt verder langs de stroom en in de verte zie je een kleine waterval, net groot genoeg voor een verkoelend briesje met stuifwaterdruppels.
Het voelt verfrissend en tintelend op je huid.
Terwijl je rustig doorloopt zie je ineens een mooie regenboog met schitterende kleuren, overweldigend mooi en doorzichtig.
Hop, je springt zonder enige moeite in de boog en je bent helemaal omgeven door het mooie rood. Het staat je goed.
Het ROOD vertelt je dat je tegen jezelf mag zeggen: "ik sta goed in mijn kracht”. Stevig met beide benen op de grond. Goed geaard en vol bruisende energie.
Deze mooie kleur rood laat je weten dat jullie samen aan je gezondheid  werken  en dat je het "moeten”  mag loslaten.
Nadat je lang genoeg hebt gebaad in het mooie rode licht spring je in de volgende kleur van de regenboog. Dat is oranje.
Het ORANJE vertelt je dat je tegen jezelf mag zeggen: "ik leef in vrede en harmonie”. Oranje is de kleur die je eraan herinnert open te staan voor anderen en hun emoties. Bedenk hierbij wel dat er een verschil bestaat tussen meeleven en meelijden. Heb je je genoeg gekoesterd in het oranje? Mooi.
Klaarmaken voor de volgende sprong. Wat gaat dat toch gemakkelijk.
Hup in het GEEL. Wat een zonnige kleur. Het geel vertelt je dat je tegen jezelf mag zeggen:” Ik vergeef mezelf mijn fouten, omdat ik er (on)bewust van heb geleerd”. Deze warme kleur helpt je met je gevoelens en je denken. Denk geel en alles wordt zonneklaar.
Kun je al zien wat de volgende kleur is? Nu je zo op de regenboog in de kleuren staat heb je een mooi uitzicht over de wereld en worden je problemen opeens van een handelbaar formaat.
Genoeg gekeken? Op naar de volgende kleur.
Je springt pardoes in het GROEN.  Oeps wat sprong je hoog. Het grasgroen vertelt je dat je tegen jezelf mag zeggen: " ik accepteer mezelf zoals ik ben”. Zoals ik  ben is het goed. Ik bekijk mezelf vol liefde en warmte.
Wat een heerlijk gevoel. Ik waardeer mezelf en anderen met alle "goede en slechte” kanten. Want wat voor de een "goed” is , hoeft het niet voor een ander te zijn. Kijk nog even vol liefde en waardering naar jezelf. Geef jezelf een welgemeend kompliment.
Zo en nu gauw de volgende kleur verkennen.
Spring hoog hoog hoog naar het hemelse BLAUW. Het hemelse blauw vertelt je dat je tegen jezelf mag zeggen:” rijkdom komt nu in alle vormen naar me toe”.
Laat aan anderen weten wat je voelt, leer te zeggen wat je wat je wel en niet wilt. Geef toe dat je mag en wilt ontvangen. Als niemand  wil ontvangen, kun je ook nooit geven.
Accepteer wat komt en probeer overal een stukje van de hemel te zien. Ga alleen uitdagingen aan die je zelf wilt.
Heb je lang genoeg in hemelse sferen vertoeft?  Wil je wat anders?
Stap over naar het PAARS. De diepe gloed van de  samensmelting van rood en blauw vertelt je dat je tegen jezelf mag zeggen: ”vanaf vandaag gaat alles nog beter”.
Stel je voor hoe je zou willen dat je dag er vandaag verder uitziet en hoe je dat gaat realiseren. Voel de warmte van nieuwe ideeën, vertrouw op je intuïtie en je vreemd vrolijke gedachtesprongen. Ze geven je inzicht en oplossingen.
Luister goed. In stilte, want God is beleefd en spreekt niet als anderen aan het woord zijn.
Heb je nog genoeg energie voor een laatste sprong? Natuurlijk, van dit verhaal krijg je alleen maar meer energie.
En… daar ga je, heel ver, maar je springt precies goed in het alles overkoepelende WIT. Deze stralende zuiver witte kleur vertelt je dat je tegen jezelf mag zeggen: " ik ben het Universum dankbaar voor mijn gezondheid, mijn leven en mijn geluk”.  Als je altijd maar weer een kleur verdunt, kom je uiteindelijk uit op wit. Dit  laat je zien dat elke kleur een onderdeel van alles is. En iedereen een deel van iedereen. Afgescheidenheid is een illusie.
Poeh,  wat een verhaal. Er wacht je nu nog een laatste stap.
Gewoon terug op het grasveld naast de waterval. Kijk even rustig om je heen, zeg de regenboog dank je wel en tot ziens.
Begin rustig aan je wandeling terug tussen de madeliefjes en de fluitende vogels  en ga naar de poort. Ondertussen denk je nog even na over je belevenissen en of je alles begrijpt.
Dat van die illusie van afgescheidenheid bijvoorbeeld kun je uitleggen aan de hand van een gebreide trui. Knip je één steek weg, valt op termijn de hele trui uit elkaar.
We kunnen niet zonder de ander. Niemand. Uiteindelijk. We vormen een samenhang. Bedenk dat dat wat je een ander aandoet, uiteindelijk altijd, ook en juist, jezelf aandoet.
Ga nu verder door de poort en kom rustig terug in het hier en nu. Wiebel even met je tenen en houdt dat warme liefdevolle gevoel goed verankerd in je ruime hart.
Denk met plezier aan deze bruisende liefdevolle energie terug elke keer als je een regenboog ziet en weet dat de regenboog de brug is naar alle antwoorden, altijd.